HjemRåd og ressurserFor barn og unge

For barn og unge

Vi i Stine Sofies Stiftelse jobber for at alle barn skal ha det trygt. Hvert år tar vi imot mange barn på Stine Sofie Senteret som har opplevd vold eller overgrep.

Ingen voksne har lov til å gjøre vonde ting mot barn. Men av og til gjør noen voksne det likevel.

Vold kan være noe som gjør vondt utenpå kroppen, for eksempel å slå, klype, lugge og dytte. Men det kan også være å skremme, si stygge ting, true eller stenge noen ute eller inne. Det er heller ikke lov når voksne sier veldig stygge ting til barn, eller truer med å gi bank eller juling. Overgrep er når voksne eller ungdom gjør sex-ting med barn. Eller hvis barn tvinger andre barn med på tissen-leker.

Ikke alle barn vet at dette ikke er lov, men alle voksne vet det. I Norge har vi lover som bestemmer hva som er lov og ikke lov å gjøre.

I disse lovene står det at alle voksne skal passe på at barn er trygge. De som bryter loven må stoppes, og få hjelp til å slutte å gjøre det som er ulovlig.

Det er ALDRI barnas skyld hvis en opplever vold eller overgrep.

Dersom du eller noen du kjenner opplever vonde ting som vold eller seksuelle overgrep, så er det viktig å si ifra til en voksen man stoler på eller kontakte politiet eller Alarmtelefonen 116 111.

Her finner du nyttig informasjon

Stine Sofie Senteret

Stine Sofie Senteret er et nasjonalt tilbud til barn og unge som har opplevd vold eller overgrep. Hos oss kan man leke, lære og mestre i trygge omgivelser, sammen med andre som har opplevd noe av det samme som en selv. Vi tar imot barn og unge fra hele landet. Reise og opphold er gratis.

Finn ut mer om Stine Sofie Senteret

Kontakt oss

Gratis juridisk veiledning
37 29 40 90
juridisk@stinesofiesstiftelse.no

Stine Sofie Senteret
37 29 40 90 post@stinesofiesenteret.no

Andre henvendelser
 37 29 40 90 post@stinesofiesstiftelse.no

Pressekontakt
Marit Høigilt | 909 17 701
marit@stinesofiesstiftelse.no