HjemStine Sofie SenteretTil omsorgspersoner

Til omsorgspersoner

Stine Sofie Senteret er et kurs- og mestringssenter. Det vil kort fortalt si at vi er et senter som tilbyr et seks dagers opphold, der målet er å styrke dere som omsorgspersoner og styrke barna deres.

Kjære voksen!

Så fint at du sjekker ut denne siden. Om du har omsorg for et eller flere barn som har opplevd vold, sett vold mot sine nærmeste, og/eller opplevd seksuelle overgrep, så håper jeg du finner de svarene du leter etter her inne på nettsiden vår. Du kan være biologisk forelder, fosterforelder, beredskapsforelder, adoptivforelder eller fast personale for et barn på institusjon.

Stine Sofie Senteret har gitt oss trygghet, håp og nye verktøy til familien vår. Det var så godt.

(Mor 36 år)

Det er barnas opplevelser som innfrir kriteriene til et opphold her. Samtidig vet vi at mange av dere voksne også har vonde opplevelser med dere. Vold og seksuelle overgrep rammer hele familien, direkte eller indirekte, og det kan til tider være et krevende ansvar å ta godt vare på et barn som har opplevd vold eller seksuelle overgrep. Det er ikke uvanlig å føle seg utilstrekkelig, miste tålmodigheten og til tiden lure på om også kjærligheten trues.

Å være omsorgsperson for et barn med denne historikken innebærer mange bekymringer og mye usikkerhet. På Stine Sofie Senteret møter du andre omsorgspersoner med lignende opplevelser som deg, og du får muligheten til å lære noe nytt om hvordan forstå og ta vare på barnet eller barna dine. 

I løpet av oppholdet så jeg nye sider ved barna mine som de aldri hadde vist meg før. Vi merket at de som jobber på senteret brydde seg om oss.

(Fostermor 38 år)


Det er viktig for oss at du og dine barn skal oppleve at dere er trygge, velkomne, ivaretatt, forstått og verdsatt hos oss, og hele personalet er opplært i å forstå uttrykk til barn og voksne som har vanskelige opplevelser med seg. Hos oss skal dere få en varm pause fra hverdagen.

Vi trenger en søknad fra deg og et følgeskriv fra en faginstans som kjenner dere og historien deres. Alle som søker om opphold, får svar fortløpende. Ved innvilget søknad, kontakter vi deg per telefon. Vi avtaler uke og bestiller og betaler reisen for dere. Vi jobber hardt for å få utløst kompensasjon for tapt arbeidsinntekt for dere voksne, men har enda ikke lykkes der. Barna deres får gyldig fravær fra skolen.

Fellesskapet med de andre voksne har vært til en utrolig stor hjelp for meg. Jeg ble møtt med varme ansatte som respekterte og forstod meg.

(Far 45 år)