Dette er drømmejobben!

Christine (25) og Mia (31) er begge jusstudenter og har hatt praktikantopphold i Stine Sofies Stiftelse i snart fire uker.

Mia, 31 (tv) fra Universitetet i Oslo og Christine, 25 (th) har praktikantopphold hos Stine Sofies Stiftelse.

– Det å få være her er fantastisk! Verdiene til stiftelsen og arbeidet som blir gjort her er så viktig for meg. Dette må være den mest givende jobben man kan ha, sier Christine.

– Historien om hvorfor og hvordan Stine Sofie Senteret gikk fra idé til virkelighet er så fin, slikt får jeg motivasjon av. Og alt jeg trodde om denne plassen ble bekreftet da jeg kom hit, dette er drømmejobben, forteller Christine videre.

Praktikantopphold

Endre jobber som jurist i Stine Sofies Stiftelse og forteller at dette er første gang vi har praktikanter på huset.

– Dette håper jeg vi kan fortsette med. Det er viktig å gi unge studenter innsikt og innføring i arbeidet som gjøres her, og vise dem at vi jobber med en variert og spennende tematikk. Og disse to jentene gir også motivasjon til oss som jobber her hver dag, de gir oss nye skarpe øyne, og det trenger vi, for utdannelsesløpet endrer seg hele tiden.

Blir det trist?

Mia forteller at hun trodde det kom til å være trist å være hos Stine Sofies Stiftelse.

– Her tok jeg feil, alle her jobber for å gjøre noe med problematikken de står i. Man blir selvsagt påvirket, og man må kunne stå i og tåle dette, først da kan man gjøre en endring.

Hvorfor Stine Sofies Stiftelse?

Det er ikke tilfeldig at Christine og Mia har sitt praktikantopphold akkurat her.

– Jeg danset sammen med Stine Sofie da jeg var liten, så selv om mange på min alder ikke husker Baneheia-saken, står den sterkt i minnet hos meg, forteller Mia. Dette gjør at det blir veldig nært, og jeg hadde lyst til å se arbeidet som gjøres i stiftelsen fra innsiden.

Takknemlige for oppholdet

De fire ukene nærmer seg slutten, og jentene syntes det er vemodig å skulle reise tilbake til studiene. Samtidig er de takknemlige for oppholdet.

– Vi har fått utforme høringsuttalelse om et forbud om konverteringsterapi, under veiledning av Endre. Dette skal bli lest av folk i justisdepartementet, det er spennende og stort. I tillegg har vi jobbet med en varslingssak. Vi har også vært med på å utarbeide en rettighetsmodell som etter hvert skal tas i bruk på senteret. Denne siste uka hospiterer vi på Stine Sofie Senteret. Her får vi innblikk i hvordan det jobbes direkte mot familiene, både i foreldregrupper og mot barna, forteller jentene ivrig.

Christine og Mia håper flere studenter får muligheten til å få praktikantopphold akkurat her.


– Det har vært veldig godt å være to, selv om vi ikke kjente hverandre fra før. Vi har snakket oss gjennom ting slik at vi har kommet frem til gode løsninger på oppgavene vi har fått.

Tematikk på masteroppgavene

Nå reiser Christine og Mia hjem for siste innspurt i studiene. Mia er allerede i gang med masteroppgaven om pårørendes rett til erstatning (erstatningsrett), og Christine begynner på masteroppgaven sin høsten 2022. Tematikken er allerede klar, hun skal stille spørsmål til hvorfor 80% av overgrepssaker i Norge blir henlagt (strafferett).

Vi i Stine Sofies Stiftelse ønsker Christine og Mia lykke til, og sier tusen takk for strålende innsats!

Endre Bendixen

Jurist i Stine Sofies Stiftelse