HjemAktueltStine Sofies Stiftelse etablerer Barnas Havarikommisjon

Stine Sofies Stiftelse etablerer Barnas Havarikommisjon

Stine Sofies Stiftelse går sammen med advokatfirmaet Wikborg Rein for å etablere Barnas Havarikommisjon. Målet er å styrke rettssikkerheten til barn og unge som er utsatt for vold og overgrep.


Barn og unge som blir utsatt for vold og overgrep har et for dårlig rettsvern. Barnas Havarikommisjon skal belyse og gi konkrete innspill på problemstillingene barn og unge står i. Allerede nå kan vi avsløre at årets rapport vil belyse kritiske forhold rundt varslingsregler, barn på hemmelig adresse og samvær etter vold.

Barnas Havarikommisjon vil være barnas juridiske stemme inn til politikerne. Første rapport vil lanseres 24. januar 2023.

Stine Sofies Stiftelse har i 22 år jobbet for å styrke barns rettssikkerhet. På veien har vi erfart at loven har mange blindsoner, og at barn sjelden blir hørt i prosessene.

– Vi er svært tilfredse med å få med et solid advokatfirma som kan bidra med sin faglige kompetanse, sier generalsekretær Ada Sofie Austegard i Stine Sofies Stiftelse. På de to siste ti-årene har stiftelsen fått endret mye sammen med lovgivende politikerne, men med et styrket lag vil vi få til mer, sier hun.

– Dette er et viktig arbeid. Som samarbeidspartnere for stiftelsen er vi glade for å kunne bidra til en systematisering av disse erfaringene med fokus på systemfeil og juridiske svakheter. Forhåpentligvis vil kommisjonens arbeid gi grunnlag for endringer til det bedre, uttaler Finn Bjørnstad, Managing Partner i Wikborg Rein.


Fakta om Barnas Havarikommisjon


Fakta om Stine Sofies Stiftelse

Stine Sofies Stiftelse arbeider for å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn og unge, ivareta de som er utsatt og for å styrke deres rettigheter. Stine Sofie Senteret er et nasjonalt kurs- og mestringssenter for barn og unge som er utsatt for vold og overgrep. Senteret tar årlig imot 500 barn og unge fra hele landet. Stine Sofies Stiftelse har i dag 60 ansatte og holder til i Grimstad.


Fakta om Wikborg Rein

Wikborg Rein er et av Norges største advokatfirmaer med ca. 375 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Bergen, London, Singapore og Shanghai. Wikborg Rein er et fullservice forretningsadvokatfirma med spesialkompetanse innenfor et bredt spekter av fagområder og bransjer. Mange av firmaets advokater har også bakgrunn fra påtalemyndighet, domstoler og andre offentlige myndigheter som gir oss en verdifull kompetanse og erfaring til å være en god samarbeidspartner med Stine Sofies Stiftelse.