Vi håper tildelingen gir motivasjon og pågangsmot til å fortsette det viktige arbeidet som barnas kanal og nyhetsformidler, og som en viktig stemme for bygge ned tabuer og øke kunnskapen om vold og overgrep mot barn og unge.
Deres bidrag er ikke bare viktig. Trolig er det også avgjørende for å nå ut med denne typen kunnskap til barn og unge i hele landet, het det i juryens begrunnelse da NRK Super mottok Stine Sofies Barnerettspris 2022.
Stine Sofies Barnerettspris deles ut til en person, gruppe eller organisasjon som på en fremragende måte arbeider for en barndom uten vold og overgrep. Prisen er oppkalt etter Stine Sofie, som 8 år gammel ble voldtatt og drept, 19. mai 2000. Tidligere mottakere er tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch, pensjonert helsesykepleier Solveig Ude, Kripos-etterforsker Kåre Svang og forelderen som oppdaget nettovergrep mot eget barn, og meldte fra til politiet, som opprettet operasjon Dark Room, samt barnepsykolog Magne Raundalen.
Torsdag 19. mai ble prisen delt ut for sjette gang. Denne gangen til NRK Super.
– NRK Supers visjon er å bidra til at barn som bor i Norge får en trygg og god mediebarndom. I en hverdag som i økende grad domineres av sosiale medier, er en troverdig formidler av relevant nyhetsstoff for barn og unge viktigere enn noen gang, forteller Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse.
Tabubelagte temaer i barnehøyde
Styreleder Audun Myhre delte ut prisen på Stine Sofie Senteret i Grimstad. Han har latt seg imponere over den posisjonen NRK Super har fått som en foretrukket barnekanal og nyhetsformidler i barns mediehverdag.
–NRK Super mottar årets barnerettspris for deres innsats som en troverdig kanal og nyhetsformidler for barn og unge. Gjennom Supernytt og andre programmer, tar de jevnlig opp viktige og tabubelagte temaer som vold, overgrep, rasisme og psykisk helse på en informativ og forståelig måte. At disse temaene settes på dagsorgen, i barnehøyde og i et slikt omfang som NRK Super har vist, er ikke bare viktig. Trolig er det også avgjørende for å nå ut med denne typen kunnskap til barn og unge i hele landet, uttaler Myhre.
–Vi er takknemlig for å kunne dele ut årets pris til en aktør som betyr mye i barns hverdag. Vi håper tildelingen gir motivasjon og pågangsmot til å fortsette det viktige arbeidet som barnas kanal og nyhetsformidler, og som en viktig stemme for bygge ned tabuer og øke kunnskapen om vold og overgrep mot barn og unge, sier Ada Sofie Austegard.
Prisen ble delt ut på Stine Sofie Senteret. Siden åpningen i 2016 har senteret, som er verdens første kurs- og mestringssenter for volds- og overgrepsutsatte barn, tatt imot mer enn 2000 barn og unge.
Kontaktperson: Marit Høigilt (tlf. 909 177 01)