HjemAktueltRigger organisasjonen for fremtiden

Rigger organisasjonen for fremtiden

Mangeårig helseleder Kristin Stokke, er ansatt i nyopprettet stilling som assisterende generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse. Hun har vært ansatt i stiftelsen siden 2016 og kommer fra stillingen som faglig leder.

Kristin Stokke, assisterende generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse.

-Kristin Stokke overtar nå den daglige driften av stiftelsen, og med denne endringen føler jeg meg trygg på at vi rigger organisasjonen for fremtiden. Selv ser jeg frem til å bruke mer tid på å representere stiftelsen utad, holde foredrag og være enda mer aktiv i samfunnsdebatten, uttaler Ada Sofie Austegard som er grunnlegger og generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse.


Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse
Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse.


Stokke var leder for Stine Sofie Senteret da det åpnet dørene i 2016. Hun har i tillegg flere år bak seg i sentrale lederstillinger i helsevesenet, blant annet i ABUP hvor hun var enhetsleder. 

-Jeg brenner for å bedre forholdene for barn og unge utsatt for vold og overgrep. I Stine Sofies Stiftelse jobber vi for å forebygge og avdekke vold og overgrep, men ikke minst for å ivareta de som er utsatt og bedre deres rettssikkerhet. Jeg er stolt over å få lov til å være med å utvikle dette viktige arbeidet videre, uttaler Kristin Stokke.

Den enorme utviklingen organisasjonen har vært gjennom, er bakgrunnen for opprettelsen av denne stillingen. Siden etableringen i 2000, har stiftelsen vokst til en betydelig virksomhet med 67 ansatte, og en rekke landsdekkende tiltak med stor betydning. Nylig rundet Stine Sofie Senteret 5000 deltakere siden oppstarten, hvorav 3000 er barn.

-Dessverre er behovet for organisasjonens arbeid for at alle barn skal ha en trygg barndom, uten vold og seksuelle overgrep, like aktuelt i dag som for 23 år siden. Jeg ser frem til at Kristin og jeg, i samarbeid med våre flotte kolleger, skal arbeide hardt for å være både vaktbikkje og en del av løsningen for å gi flere barn en trygg barndom, uttaler Austegard.