HjemAktueltBer hjelpeapparatet vise vei til senteret

Ber hjelpeapparatet vise vei til senteret

Koronasituasjonen er spesiell for oss alle, men den er ekstremt tøff for de barna som utsettes for vold og overgrep. Nå ber vi hjelpeapparatet om å vise barna og deres trygge voksne veien til Stine Sofie Senteret som har holdt åpent gjennom store deler av 2021.

Nils Bjørn Olsbu, senterleder ved Stine Sofie Senteret.

I løpet av de siste to årene har voldsutsatte barn og unge fått et dårligere hjelpetilbud på grunn av krisen og koronatiltak. Ved Stine Sofie Senteret vet vi at vold og overgrep ikke tar pause i en pandemi, og ber derfor hjelpeapparatet om å huske på det åpne tilbudet ved senteret.

‒Vi håper dere som jobber med voldsutsatte barn og unge er ekstra oppmerksomme på familier som kunne hatt nytte av et opphold på Stine Sofie Senteret, og viser dem veien hit, sier senterleder Nils Bjørn Olsbu.

‒Dette gjør dere ved å sende et følgeskriv som bekrefter familiens historie. Dette legges ved søknaden fra familien.


Rutinert på smittevern

Hver uke kommer voldsutsatte barn og unge, og deres trygge voksne hit til Stine Sofie Senteret for å oppleve mestring, glede og få ny kunnskap. Etter snart to år med covid-19 har Stine Sofie Senteret blitt drillet på smittevernregler og rutiner.

– Alle deltakere må teste seg før ankomst, og vi har gode rutiner for oppfølging ved symptomer underveis i oppholdet. Dersom hjemreise blir aktuelt før endt opphold, vil dette bli dekket av oss – uansett hvor du bor i landet. Dette er gratis akkurat slik som alle andre kostnader ved reise og opphold hos oss, understeker han.

Smittevern ved Stine Sofie Senteret

Senteret har holdt åpent gjennom store deler av 2021, og slik ønsker Nils Bjørn at det skal være i 2022 også.

– Det er godt å igjen ha barna og familiene her. Det har vært tomt uten barn, lek og latter. Her skal det ikke være stille, sier han.


Har dere eller 
familiene spørsmål, ring oss på 37 29 40 90.

Les også

Stine Sofie Senteret

Stine Sofie Senteret er et nasjonalt tilbud til barn og unge som har opplevd vold eller overgrep. Hos oss kan man leke, lære og mestre i trygge omgivelser, sammen med andre som har opplevd noe av det samme som en selv. Vi tar imot barn og unge fra hele landet. Reise og opphold er gratis.

Finn ut mer om Stine Sofie Senteret