HjemAktueltAda Sofie tar permisjon som generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse

Ada Sofie tar permisjon som generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse

Som følge av rettsaken der Jan Helge Andersen er tiltalt for drapet på Lena Sløgedal Paulsen, ønsker Ada Sofie Austegard permisjon fra arbeidet som generalsekretær.

Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse.


Det er 24 år siden Stine Sofie Sørstrønen ( 8 ) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble brutalt voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand. Etter frifinnelsen av Viggo Kristiansen er nå Jan Helge Andersen tiltalt for drapene på begge jentene. 

Rettsaken er berammet til 15. april og det er satt av 40 dager til saken i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes. 

-Sammen med de andre etterlatte, er det viktig for meg som mamma til Stine Sofie, å følge rettssaken. Jeg håper dette vil bidra til å gi flere svar om hva som faktisk skjedde med jentene våre, uttaler Ada Sofie Austegard. 

Kort tid etter at Stine Sofie ble drept i 2000, etablerte hun Stine Sofies Stiftelse og har vært generalsekretær i organisasjonen siden. Den ideelle virksomheten arbeider for å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn og unge, ivareta de voldsutsatte barna og styrke deres rettsikkerhet. 

-Som følge av rettsaken, blir det nødvendig for meg å ta permisjon fra jobben min som generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse. Verken tid eller belastningen som denne rettsaken vil medføre, lar seg kombinere med et så viktig arbeid i organisasjonen som er mitt livsverk, forteller Ada Sofie. 

-Jeg er takknemlig for å ha dyktige kolleger som arbeider både med skarpe hoder og glødende hjerter i mitt fravær, fortsetter hun. 

Kristin Stokke vil være fungerende generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse så lenge rettssaken pågår. Hun er til daglig assisterende generalsekretær i virksomheten. 

-I Ada sin ånd skal vi fortsette vårt viktige arbeid med uforminsket styrke. Vi er modige, kompromissløse – og alltid på barnas side, slår Kristin Stokke fast. 

-Vi i Stine Sofies Stiftelse har stor medfølelse med de påkjenninger de etterlatte nå står overfor, legger hun til.