HjemAktuelt‒ Vi ser frem til å treffe deg!

‒ Vi ser frem til å treffe deg!

Nå er vi på Stine Sofie Senteret klare til å ta imot barn og familier i høst og vinter. Alle som søker om opphold hos oss, får svar fortløpende.

– Vold og overgrep tar ikke sommerferie. Behovet for et tilbud til voldsutsatte barn og deres omsorgspersoner er derfor fortsatt stort når høsten og hverdagen kommer. Da skal vi være her for dem, sier senterleder Nils Bjørn Olsbu.

Stor pågang etter sommeren

Vi på Stine Sofie Senteret tar imot barn som har vært utsatt for vold og overgrep, og deres trygge omsorgspersoner og søsken. Hos oss kan de komme på ordinært opphold og deretter søke om et opphold nummer to. Akkurat nå opplever vi stor pågang, og mottar mange søknader.

– Vi ønsker å gi alle et tilbud om opphold så snart vi har mottatt søknaden, og vi sender ut svar så fort som vi kan, sier Nils Bjørn. Dette gjelder både førstegangssøkere og de som søker om re-opphold.

Slik kapasiteten er nå kan senteret ta imot opptil 500 barn med omsorgspersoner hvert år.

Flere kjenner tilbudet

Tilbudet ved Stine Sofie Senteret skiller seg fra de fleste andre hjelpetilbud ved at barnet verken trenger en diagnose eller en dom i saken sin for å få innvilget opphold. Det eneste som trengs er et følgeskriv fra en fagperson som kan bekrefte for at barnet selv har vært utsatt for eller vært vitne til vold i nær relasjon.

– Det er de vonde opplevelsene barnet har gjennomgått som ligger til grunn for opphold, forklarer Nils Bjørn.

Til tross for at koronapandemien har medført noe lengre ventetid, har dette ikke gått utover søknadsmengden. Senterlederen tror dette blant annet skyldes at kjennskapet til Stine Sofie Senteret har økt blant fagmiljøet, men også blant befolkningen.

– Vi mottar gode tilbakemeldinger fra familier som har vært her, og de aller fleste ønsker å komme igjen. Andelen følgeskrivere øker også, noe vi setter veldig pris på, sier han og ser frem til en aktiv høst:


– Vi gleder oss til å treffe flere familier, både nye og gamle ansikter, og la enda flere få lov til å oppleve ei uke med lek og mestring her på Stine Sofie Senteret!

Les også

Stine Sofie Senteret

Stine Sofie Senteret er et nasjonalt tilbud til barn og unge som har opplevd vold eller overgrep. Hos oss kan man leke, lære og mestre i trygge omgivelser, sammen med andre som har opplevd noe av det samme som en selv. Vi tar imot barn og unge fra hele landet. Reise og opphold er gratis.

Finn ut mer om Stine Sofie Senteret