Webinarer


Webinar: Hva skal du se etter?

Sendt 21. januar 2021

I dette webinaret snakker Erik og Kathrine fra Stine Sofie Senteret om hva du skal se etter for å oppdage vold og overgrep mot barn.

.Webinar: Lek og moro på ramme alvor

Sendt 14. januar 2021

I dette webinaret snakker Jan-Erik Ribe og Jorunn Seppola om hvor viktig lek og moro er for for psykiske helse og livskvalitet.

.Webinar: Barn gjør så godt de kan

Sendt 10. desember 2020

I dette webinaret skal Kristin Stokke og Stian Tobiassen snakke om barnesyn, og hvordan vårt syn på barn påvirker hvordan vi forholder oss til barn.

.Webinar: Når seksuelle overgrep oppleves godt

Sendt 2. desember 2020

Å bli utsatt for et seksuelt overgrep kan oppleves både vondt og ekkelt. Men det kan faktisk også oppleves godt, og den utsatte kan blant annet oppleve nytelse, orgasme og lyst. Disse aspektene snakker Bård Eide og Harald Dean om i dette webinaret.

.Webinar: Dette er skolens ansvar når barn utsettes for vold

Sendt 21. september 2020

Webinaret holdes av Malin Albrechtsen van der Hagen og Endre Bendixen. Begge er jurister og jobber i Stine Sofies Stiftelse. De snakker om hvilket ansvar skolen har når det er mistanke om eller kjennskap til at et barn blir utsatt for vold eller overgrep enten dette skjer i eller utenfor skolen.

.Webinar: Hvorfor gråter barn – og hva kan du gjøre?

Sendt 26. august 2020

Webinaret holdes av Tone Emilie L. Spinnangr, barnesykepleier og rådgiver i Stine Sofies Stiftelse. Hun gir deg tips og triks om hva som er lurt å gjøre når barnegråten står på som verst. Du får også høre om Stine Sofie Foreldrepakke, appen 10 smarte tips til alle småbarnsforeldre og Foreldresupport 116 123.

.Webinar: Til barn beste. Hva betyr det i praksis?

Sendt 26. mai 2020 (finansiert av Gjensidigestiftelsen)

I dette webinaret snakker Malin og Helene fra Stine Sofies Stiftelse om hvordan man gjennomfører en barns beste-vurdering. Vi får også møte Emilie fra filmen Alt det jeg er.

.

Her finner du spørsmål & svar fra webinaret!Webinar: Vold mot de minste. Stine Sofie Foreldrepakke

Sendt 19. mai 2020 (finansiert av Gjensidigestiftelsen)

I dette webinaret snakker Tone Emilie fra Stine Sofies Stiftelse og Heidi og Anniken fra Kripos om vold mot de minste barna. Du får også en presentasjon av Stine Sofie Foreldrepakke.

.

Her finner du spørsmål & svar fra webinaret.Webinar: Vold mot barn med funksjonsnedsettelser

Sendt 12. mai 2020 (finansiert av Gjensidigestiftelsen)

I dette webinaret snakker Ole-Morten G. Mouridsen fra Stine Sofies Stiftelse og Linn Fjelde Farstad fra statens barnehus i Kristiansand om hvorfor barn med funksjonsnedsettelser er ekstra utsatt, hvorfor volden ofte ikke oppdages, og om hvem som utøver den.

.

Her finner du spørsmål & svar fra webinaret.Webinar: Hvordan ivareta barna etter at vold og overgrep er avdekket?

Sendt 8. mai 2020 (finansiert av Gjensidigestiftelsen)

I dette webinaret snakker Kristin Stokke og Stian Tobiassen, fra Stine Sofie Senteret, om voldsbevisst omsorg. Hvordan ivaretar vi barna og sørger for god oppfølging etter at vold og overgrep er avdekket?

.

Her finner du spørsmål & svar fra webinaret.Webinar: Emosjonell omsorgssvikt

Sendt 6. mai 2020 (finansiert av Gjensidigestiftelsen)

I dette webinaret snakker Harald Dean fra Stine Sofies Stiftelse og Odd Kenneth Hillesund fra RVTS om emosjonell omsorgssvikt, slik at flere voksne kan oppdage det og handle.

.

Her finner du spørsmål & svar fra webinaret.Webinar: Dette er Stine Sofie Senteret!

Sendt 4. mai 2020 (finansiert av Gjensidigestiftelsen)

I dette webinaret møter dere Nils Bjørn, som er teamleder på Stine Sofie Senteret. Han snakker om hva Stine Sofie Senteret er, hva som skjer i løpet av oppholdet – og hvem som kan komme hit. Dere får også en omvisning på senteret!

.

Her finner du spørsmål & svar fra webinaret.Webinar: Hvordan hjelpe barn med skadelig seksuell atferd?

Sendt 27. april 2020 (finansiert av Gjensidigestiftelsen)

I dette webinaret møter dere pedagog Harald Dean fra Stine Sofies Stiftelse og Pia Friis fra barnehagestiftelsen Kanvas. De snakker om hva normal og skadelig seksuell atferd er og hva du som voksen kan gjøre om du oppdaget slik atferd.

.

Her finner du spørsmål & svar fra webinaret, samt lenker og tips.Webinar: Hvordan snakke med barn om vold og overgrep?

Sendt 23. april 2020 (finansiert av Gjensidigestiftelsen)

I dette webinaret møter dere pedagogene Ole-Morten G. Mouridsen og Harald Dean fra Stine Sofies Stiftelse, som forsøker å gi svar på spørsmålet: «Hvordan snakke med barn om vold og overgrep?»

.

Her finner du spørsmål & svar fra webinaret, samt lenker og tips.Webinar for foreldre: Hvordan være gode (nok) foreldre?

Sendt 20. april 2020 (finansiert av Gjensidigestiftelsen)

I dette webinaret møter dere pedagog Ole-Morten G. Mouridsen og sykepleier Solveig T. Lopez fra Stine Sofies Stiftelse, som forsøker å gi svar på spørsmålet: «Hvordan være gode (nok) foreldre?»

.

Her finner du spørsmål & svar fra webinaret, samt lenker og tips.Webinar for barnehageansatte: Hvordan snakke med barn vi er bekymret for?

Sendt 17. april 2020 (finansiert av Gjensidigestiftelsen)

I dette webinaret møter dere pedagogene Harald Dean og Ole-Morten G. Mouridsen fra Stine Sofies Stiftelse, som forsøker å gi svar på spørsmålet: «Hvordan kan vi kommunisere åpent og ikke-ledende med barn vi er bekymret for?»

.

Her finner du spørsmål & svar fra webinaret, samt lenker og tips.Webinar for helsepersonell: Nærhet har aldri vært viktigere!

Sendt 3. april 2020

I dette webinaret møter vi Tone Emilie Spinnangr fra Stine Sofies Stiftelse, som sammen med flere gjester snakker om hva helsepersonell kan gjøre for skape trygghet for sårbare barn i en tid som utfordrer oss alle Webinaret gir konkrete tips til hva dere kan gjøre, og innspill på hva dere bør være ekstra oppmerksom på i denne tiden.

.