På tokt for en god barndom!

Våren 2019 skal Ada Sofie Austegard og et mannskap på 45, ut på tokt for en god barndom. Årets viktigste rotur starter fra Grimstad 19. mai - på dagen 19 år etter Baneheiadrapene, og følget på totalt 50 personer legger til kai i Oslo 3. juni. I hver havn inviteres barnehagebarn med på tokt - og politikere ombord for en prat.


Vi har syklet Norge på langs, vi har gått fra Trondheim til Oslo, og nå skal vi ro fra Grimstad til hovedstaden. Når 30 mennesker tar årene fatt på dagsetapper mellom 4,5 og 12,5 nautiske mil, er det fordi vi vet at det bidrar til saken. Hver dag og i hver havn skal vi snakke med mennesker om vold og overgrep - og vi skal sørge for at media bruker tid og spalteplass på de mest sårbare barna. Vi vet at det blir gøy, men også at det blir tøft og til tider smertefullt!


Barnehagebarn på dagstokt

Det er barna vi jobber for, og det er barna vi ror for. I hver havn inviterer vi barnehager i området med på dagstokt. Målet er å snakke med barna om vold og overgrep, om kropp og grenser, og om å varsle om vonde opplevelser og hemmeligheter. Våre pedagoger utformer et eget opplegg for turen, der barna får bli kjent med sjøstjernen Stella. Samtalene starter om bord, og fortsetter i barnehagen. De barnehagene det gjelder får invitasjon direkte fra oss.


Lokalvalgsprat

I 2019 er det lokalvalg. Arbeidet for en barndom uten vold og overgrep krever lokal innsats i hver kommune. Derfor inviterer vi politikere og lokale kandidater om bord i skutene når vi ligger til land i hver havn. Gjennom vår erfaring og kunnskap på området, vil vi formidle hva dere kan gjøre i det lokale arbeidet for en barndom uten vold og overgrep. Vi håper dere vil lytte – og får noen hyggelige timer ombord!


    Roturen i media:


    Visste du at vi har skrevet en helt egen sang om Stella til turen? Den skal barnehagebarna lære, og du kan høre den her!

    Kontakt oss

    Takk for at du kontakter oss. Din melding er mottatt.
    Something went wrong, please contact site administrator.