På tokt for en god barndom!

Denne gjengen skal ut å ro for en god barndom!


19. mai er det på dagen 19 år siden de grusomme drapene i Baneheia i Kristiansand. Det er også dagen da Ada Sofie Austegard i Stine Sofies Stiftelse starter roturen fra Grimstad til Oslo. Med i følget er seks robåter og de to skonnertene Solrik og Fryden.

Målet med turen er å sette vold og overgrep på dagsorden. Underveis inviteres barnehagebarn med på dagstokt med skonnertene Solrik og Fryden, og lokalpolitikere ombord for en prat om hva kommunene kan gjøre i arbeidet for en barndom uten vold og overgrep. De 30 roerne skal innom 16 havner langs kysten, og ankommer Oslo 3. juni. Bak årene finner vi engasjerte mennesker fra hele landet!

REMA 1000 er med på turen som vår viktigste støttespiller på veien mot hovedstaden!

Les hvorfor Ada Sofie reiser på rotur!


Oversikt over tidspunkter og havner vi legger til i:


Dagstokt med barnehagebarn

Det er barna vi jobber for, og det er barna vi ror for. I hver havn inviterer vi barnehager i området med på dagstokt. Målet er å snakke med barna om vold og overgrep, om kropp og grenser, og om å varsle om vonde opplevelser og hemmeligheter. Pedagoger fra Stine Sofies Stiftelse har utformet et eget undervisningsopplegg, der barna får bli kjent med sjøstjernen Stella. Samtalene starter om bord, og fortsetter i barnehagen.


Lokalvalgsprat

I 2019 er det lokalvalg. Arbeidet for en barndom uten vold og overgrep krever lokal innsats i hver kommune. Derfor inviteres politikere og lokale kandidater om bord i skutene når vi ligger til land i hver havn. Tema for møtene er hva de kan gjøre i det lokale arbeidet for en barndom uten vold og overgrep. Her kan du lese mer om hvilke saker vi kommer til å presentere for lokalpolitikerne!


Noen av medieoppslagene:


Visste du at vi har skrevet en helt egen sang om Stella til turen? Den skal barnehagebarna lære, og du kan høre den her!

Pressekontakter:

Eva Kvelland
leder marked og kommunikasjon
eva@stinesofiesstiftelse.no
905 34 452

Susanne Bergstøl
kommunikasjonsrådgiver
susanne@stinesofiesstiftelse.no
993 52 340

Kontakt oss

Takk for at du kontakter oss. Din melding er mottatt.
Something went wrong, please contact site administrator.