Dato: 19. – 21. juni 2020
Sted: Spiterstulen i Jotunheimen, Galdhøpiggen

Vil du være med oss til toppen av Norges høyeste fjell? Vi inviterer barn og voksne til å være med oss på tur for å sette fokus på vold og overgrep mot barn.


Ta med hele familien, venner eller kollegaer på en helg på Spiterstulen! Vær aktiv sammen, opplev den norske naturen og skap gode minner samtidig som dere bidrar til å sette fokus på en viktig tematikk – vold og overgrep mot barn!


Vi bor på Spiterstulen fra fredag til søndag, men du velger selv hvor mye av helgen du ønsker å delta på. Lørdag blir det både tur til toppen av Galdhøpiggen – 2469 meter over havet, og en lettere tur inn Visdalen for de som ønsker det. Der får vi også selskap av to reinsdyr! På kveldstid blir det middag, filmvisning for barna og foredrag med Ada Sofie Austegard.


Meld deg på arrangementet her!


PS: Overnatting bestilles ved å kontakte Spiterstulen.

Program for helgen:

Fredag:

Ankomst og innsjekk
Felles middag og filmvisning

Lørdag:

Frokost og avgang til Galdhøpiggen og Visdalen.
Filmvisning etter Visdalsturen
Fellesmiddag
Foredrag med Ada Sofie Austegard og musikalsk innslag

Søndag:

Frokost
Utsjekk og avreise

Tur til Galdhøpiggen:

Galdhøpiggen Foto: spiterstulen.no

Med sine 2469 meter over havet er Galdhøpiggen Norges høyeste fjell, og på godværsdager er utsikten fra toppen uovertruffen. Turen fra Spiterstulen følger T-merket sti og er ikke teknisk krevende, men en lang dag med mange høydemeter både opp og ned. Vi går sammen med erfarne guider og legger opp til passe tempo og passe antall pauser, slik at man ikke sliter seg ut unødvendig, men er hjemme i rimelig tid til middag. Turen er 11 km tur-retur og beregnet tid er 8 timer. Turen er krevende men passer for turvante barn.


Husk å ta med mat og sjokolade, gode sko (helst fjellstøvler), solkrem, solbriller, lue, votter/hansker, bukse, jakke og varme klær til å være en dag i fjellet. I starten er det noen bekker hvor vi kan fylle vann, men alle må ha minimum 1L flaske til drikke.
Tur i Visdalen:

Visdalen

Dersom Galdhøpiggen blir for krevende tur, kan dere delta på en lettere tur i Visdalen. Her går vi sammen med erfarne guider og to reinsdyr - gøy for både voksne og barn! Visdalen er frodig dal med lang en historie både som ferdselsåre og for jakt. Vi rusler i rolig tempo innover langs Visa og tar oss tid til å se og snakke om flora og fauna. Om vær og lyst tillater det går vi inn til Reinsspranget hvor vi spiser lunsj, og derfra videre til tuftene etter den gamle Heilstugua. På vei hjem går tar vi oss opp på Heilstuguhaugen så vi får flott utsikt mot Svellnosbreen og Galdhøpiggen. Er vi heldig finner vi også en dyregrav brukt til reinsjakt i gamle dager.

Overnatting:

Spiterstulen

Utgangspunktet for turen, og overnatting denne helgen er på den gamle særtra, Spiterstulen, som ligger på 1111 moh. Gjesterommene varierer fra småstuer og familierom med bad til ungdomsavdelinger med køyesenger og felles vaskerom. Prisene varierer også. Det er også mulig å overnatte i telt, eller bobil på området. Du må selv kontakte Spiterstulen for å booke overnatting denne helgen.Har du spørsmål rundt overnatting, priser eller lurer på noe praktisk rundt selve fjellturen, vennligst ta direkte kontakt med Spiterstulen.


Pris:

Arrangementet i seg selv koster ikke noe å delta på. Men har du behov for overnatting denne helgen, må du sørge for å bestille det. Prisene varierer etter standard på rom, antall og alder. Ta kontakt direkte med Spiterstulen for mer informasjon, post@spiterstulen.no.Med deg på her!