Stine Sofies bokpakke

Stine Sofies bokpakke er et verktøy som ansatte i barnehagen eller andre som jobber med barn kan bruke for gjøre både seg selv og barna mer kompetente til å si ifra om vold og overgrep. Denne pakken er den første i sitt slag i Norge som er rettet mot barnehager. Bokpakken skal også være et verktøy for de ansatte til samtale med barn om vanskelige opplevelser.

Stine Sofies bokpakke kan bestilles på post@stinesofiesstiftelse.no

Pris: 2725,- inkl. porto.

Bokpakken gis kostnadsfritt til alle som bestiller foredraget Modig, kompromissløs og alltid på barnas side.

NB: Veilederen Barn som voldsofre ble revidert våren 2017. Det er kommet betydelige endringer i kapittel 4 om rettssystemet. Dersom dere tidligere har kjøpt Stine Sofies bokpakke (tidligere kalt Barnehagepakken) og ønsker den nye reviderte utgaven av veilederen tilsendt, kan dere sende en e-post til post@stinesofiesstiftelse.no. Dere finner også veilederen i elektronisk utgave her.


INNHOLD I STINE SOFIES BOKPAKKE

Jeg er meg! Min meg!
Eli Rygg og Margrete Wiede Aasland
En bok om kropp, gode og vonde følelser, ulovlige hemmeligheter og berøringer. Boken kan være til hjelp for å få barn til å tørre å si i fra til voksne når de opplever vonde, ekle eller rare ting. Skrevet av

Lær å tegne følelser
DVD med Øisteins blyant
DVD-en lærer barna å tegne fem følelser: Sint, glad, redd, lei seg og grue seg.

Fargeboka
Et fargehefte for barn. Kua har mange forskjellige følelser. Her kan barna fargelegge kua i de fargene de selv ønsker. En fin aktivitet for å få barn i tale for å snakke om følelsene sine.
NB: Må bestilles i minimum 10 eks.

Pappa'n min er syk i tankene sine
Anne Kristine Bergem
Boken er skrevet for voksne som ønsker å snakke med barn om alvorlig psykisk sykdom, i første rekke med barn av foreldre med psykoselidelser.

Cornelia flytter i fosterhjem
Ritva Fyhn-Pettersen
Boken tar utgangspunkt i å forklare hvordan det er å flytte i fosterhjem og kan bidra til å gi barn en bedre overgang til deres nye hjem.

Profesjonelle barnesamtaler
Kari Trøften Gamst
Forfatteren gir en konkret og systematisk beskrivelse av kommunikasjon med barn i profesjonelle, strukturerte situasjoner gjennom “den dialogiske samtalemetoden” (DCM).

Veilederen Barn som voldsofre
Veilederen besvarer mange praktiske og juridiske spørsmål som kan oppstå når vold og overgrep rammer barn. Utviklet av Stine Sofies Stiftelse

Plakat
Veiledningsplakat for voksne når man har en følelse av at “det er noe med den ungen.”

Tegnefilmen Trøbbel er laget som et hjelpemiddel for barnehagepersonell og lærere som ønsker å ta opp problematikken rundt seksuelle overgrep mot barn. Den er ikke lenger tilgjengelig som DVD, men kan ses på YouTube.

Kontakt oss

reCaptcha ikke verifisert

Takk for at du kontakter oss. Din melding er mottatt.
Something went wrong, please contact site administrator.