Dette gjør Stine Sofies Stiftelse under koronapandemien!

Vi må hjelpe de sårbare barna som har det vanskelig hjemme - sammen med utrygge voksne! Det er det Stine Sofies Stiftelse jobber med akkurat nå!

Koronasituasjonen er spesiell for oss alle, men den har vært ekstremt tøff for de barna som utsettes for vold og overgrep. I mange uker mistet de det lille pusterommet de vanligvis får i barnehage, skole og på fritidsaktiviteter. De tilbrakte lange dager hjemme, sammen med utrygge voksne. Dette er de mest sårbare barna, som mer enn noen gang trenger vår hjelp!

Derfor har Stine Sofies Stiftelse satt inn all vår innsats for å hjelpe disse barna i denne krevende tiden:

 • Vi forsterker tilgangen på telefon for de som er bekymret for et barn og trenger veiledning om hva de skal gjøre.
 • Skole- og barnehageansatte er bekymret for de sårbare barna som nå er hjemme. Derfor er våre pedagoger tilgjengelig for råd og hjelp på telefon og e-post.
 • I disse tider lager politikerne nye lover og regler, men det skal ikke gå ut over de sårbare barna. Vi har stoppet forslaget om unntak for politiattest – og jobber med mange andre saker!
 • Sammen med Mental Helse har vi åpnet Foreldresupport 116 123 for småbarnsforeldre som kommer i krevende situasjoner. Den er nå utvidet til å gjelde alle foreldre - uansett hvor gammelt barnet ditt er.
 • Chatten sidetmedord.no har fått utvidede åpningstider. Pågangen har eksplodert. I perioden Stine Sofie Senteret måtte holde stengt, bidro våre familiekontakter til å betjene chatten.


  Vi følger regjeringens og helsemyndighetenes anbefalinger for å hindre smittespredning. Derfor har vi iverksatt noen tiltak i organisasjonen:

  1. Stine Sofie Senteret har vært stengt siden mars, men vi gleder oss til å kunne åpne igjen 15. juni. Det er selvsagt mulig å søke om opphold.
  2. Planlagte arrangementer og foredrag avlyses løpende. Hittil er alt av arrangementer før sommeren avlyst - dette inkluderer planlagte foredrag med Ada Sofie og toppturen til Galdhøpiggen.
  3. De ansattes situasjon vurderes ut fra den til enhver tid gjeldende situasjon og anbefalinger fra myndighetene.
  4. Planlagte møter gjennomføres som video- eller telefonmøte der det er mulig, og vi begynner å bli drevne på Teams!


  Nyttig informasjon: