Russestøtte til Stine Sofies Stiftelse

På Askøy videregående skole har forberedelsene til russetiden for lengst startet. 2018-kullet på øya utenfor Bergen skal bruke anledningen til å gjøre noe betydningsfullt.

Katinka og Rikke fra askøyrussen

Katinka Jensen er president for askøyrussen. Sammen med festsjef Rikke Emilie Monsen går hun allerede nå med genseren som viser at hun og resten av russestyret støtter arbeidet til Stine Sofies Stiftelse. Snart håper de resten av russen gjør det samme.

- Vi skal ha en egen skolegenser, og bestemte oss for å bruke anledningen til å gjøre noe bra. De genserne vi selger skal ha støttelogoen til Stine Sofies Stiftelse på armen, forteller Katinka.

Årets russekull på Askøy teller 117 elever, og de to 18-åringene forteller at alle virker positive.

- Jeg tror de fleste kommer til å kjøpe den. Russen har til tider et dårlig rykte. Dette er en mulighet til å bidra til noe bra, vise støtte til arbeidet for en barndom uten vold og overgrep, og samtidig gi en liten sum til stiftelsen, sier Rikke.

Russdeal viste vei

Katinka og Rikke kjente lite til Stine Sofies Stiftelse før de kom i kontakt med Russdeal, som er askøyrussens leverandør av klær og andre russeartikler.

- Russdeal har allerede et samarbeid med stiftelsen, og de var veldig flinke til å fortelle om det viktige arbeidet dere gjør. De var så opptatt av det at vi også ble det. Nå forteller vi det videre til andre, sier de to jentene, som også gleder seg veldig til russetiden!