Går på rulleskøyter for en god barndom

Svein, Kirsti og Heidi skal gå på rulleskøyter fra Jessheim til Kristiansand for å utfordre seg selv og samle inn penger til en god sak. Målet er å samle inn 50 000 kroner på veien!

Kirsti, Heidi og Svein skal gå på rullskøyter fra Jessheim til Kristiansand. Privat

Ideen om å gå på rulleskøyter til Kristiansand dukket opp for en del år siden, da ekteparet Heidi og Svein Åsland Slåttsveen ønsket å utfordre seg selv. Og når de først skulle gjøre noe slikt ønsket de å gjøre det for en god sak, forteller Heidi, som er en av initiativtakerne til turen.

– Barn kan ikke velge sin egen barndom og måten de vokser opp på. Vi valgte Stine Sofies Stiftelse fordi vi brenner for barn og unge som ikke har trygge rammer, og et trygt og godt hjem.

Paret skulle opprinnelig legge ut på denne 45 mil lange turen i 2020, men valgte å utsette på grunn av pandemien. I løpet av det året fikk de imidlertid også med seg søsteren Kirsti og andre familiemedlemmer.

– Kirsti skal være med hele veien, sammen med sønnen som skal sykle nesten alle etappene. I følgebilen har vi med oss pappa/svigerfar Asbjørn, og onkel Nils Ivar skal være med på rulleskøyter fra dag tre, sier Heidi.


Målet er å samle inn 50 000,-

Formålet med turen er å samle inn penger og skape oppmerksomhet rundt Stine Sofies Stiftelse. De har opprettet et eget vippsnummer 600 158 og har gjort flere ulike ting for å samle inn penger til formålet.

– Vi har blant annet solgt ting vi har strikket og heklet, og vi har trykket opp egen t-skjorte som vi selger. Underveis skal vi også selge vafler og vann i Kragerø og i Kristiansand. Folk kan også vipse bare for å bidra, forteller hun.


45 mil på rulleskøyter

Turen starter i Jessheim lørdag 26. juni og fortsetter nedover mot Sørlandet. Fredag 2. juli ankommer de Stine Sofie Senteret, som Heidi faktisk besøkte i 2019 i forbindelse med en kursdag der. Her fikk hun også møtt Ada Sofie for første gang.

– Det gjorde sterkt inntrykk og jeg er mektig imponert over hvordan hun har brukt sorgen til noe positivt. Når jeg ser hva Ada har fått til, og fremdeles får til, så skal vi klare å gå 45 mil på rulleskøyter!


Mye støtte og hjelp

Heidi forteller at oppmerksomheten og reaksjonene rundt turen har vært fantastiske.

– Vi opplever at mange har oppdaget Stine Sofies Stiftelse og jobben dere gjør. Folk heier på oss, de støtter oss, og mange vil stille opp og gå med oss på forskjellige etapper, enten på sykkel, rulleskøyter eller rulleski.

Det er likevel plass til flere, dersom man ønsker å følge med.

– Det er bare å møte opp på startpunktet, henge deg på underveis, være med så lenge du vil, og selvfølgelig stå langs veien å heie! Siden vi skal gå såpass langt, kommer vi til å ta det rolig på alle etappene.

Facebook og Instagram ligger ruten hele med de forskjellige etappene. Her vil de også poste oppdateringer underveis fra turen.

Følg turen på Instagram


Gleder seg

­Ekteparet har trent jevnt og trutt i to år. De to siste månedene har de også fått hjelp av naboen som er tidligere skitrener.

– Det har hjulpet oss mye siden vi kan svært lite om opptrening til en sånn tur.

Nå ser de veldig frem til å starte på turen de har planlagt i flere år.

– Det blir en personlig seier for oss alle å klare turen. Vi gleder oss til å se småstedene og naturen på veien ned.

Turen ender på Torvet i Kristiansand lørdag 3. juli.


Følg turen på Facebook

Gjengen har trykket opp egne t-skjorter som gjør dem synlige på veien.