Det er hjelp å få!

Det er ei spesiell tid. Både barn og voksne har små og store spørsmål og bekymringer som påvirker hverdagen. Det kan være krevende, men det er hjelp å få. Her finner du informasjon om chatter, telefoner og andre hjelperessurser.

Det er både lov og bra å spørre om hjelp og veiledning når man trenger det. Den situasjonen vi står i nå er spesiell - og den er krevende for mange. Derfor er det viktig at du vet hvor det er utstrakte hender, ører som lytter og stemmer som gir gode råd!


Sidetmedord.no er et lavterskeltilbud til alle som trenger å dele tanker og følelser med noen. Tjenesten drives av Mental Helse, og har nå åpent fra 08.00 til 23.00 hver dag hele uken. Akkurat nå bidrar også ansatte på Stine Sofie Senteret til å besvare chatten.

Sidetmedord.no


Foreldresupport 116 123 er en døgnåpen telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen. Tjenesten er etablert som et samarbeid mellom Mental Helse og Stine Sofies Stiftelse. Den er nå for foreldre med barn i alle aldre.

Foreldresupport 116 123


Alarmtelefonen 116 111 er en nødtelefon for barn og unge som opplever vold i hjemmet, er utsatt for overgrep eller opplever andre akutte og vanskelige situasjoner. Også voksne som er bekymret for et barn eller ungdom kan ta kontakt. Du kan ringe, sende e-post eller sende SMS. Under koronasituasjonen har også Alarmtelefonen åpnet en egen chat. Både chat og telefon er for tiden døgnåpen.

Alarmtelefonen 116 111


Det vinnes en rekke andre hjelpetelefoner og nettsider der du kan få hjelp og veiledning. Psykologforeningen har samlet dem på et sted.

Hjelpetelefoner og nettsider