Møt oss på Arendalsuka

Fra 15. til 19. august arrangeres Arendalsuka, og vi er tilstede! Kom og møt oss på standen eller bli med på et av våre arrangementer.


Stand i Arendal sentrum

Under Arendalsuka finner du oss på stand nummer 113 i gågata (krysset Tollbodgaten og Friholmsgaten - rett ved fontenen). Kom gjerne innom for en prat!

Du er også hjertelig velkommen til å delta på ett av våre to arrangementer denne uka som omhandler tematikken vold og overgrep mot barn.


DITT VERSTE MARERITT

Gjennom vår kontakt med kriminalitetsutsatte barn og deres omsorgspersoner hører vi gjentatte eksempler på hvordan barn og andre pårørende lever i konstant frykt av å treffe gjerningspersoner på permisjon, ved overflytting eller løslatelse. Varsling i forkant kan være med på å redusere belastningen og skape forutsigbarhet og trygghet i hverdagen. På vårt arrangement 17. august presenterer vi vår nye rapport om praktisk utførelse av varslingsreglene i fem norske fengsler. I rapporten foreslår vi konkrete tiltak som vil bidra til å gi barna utsatt for kriminelle handlinger mer trygghet og forutsigbarhet, og enklere for kriminalomsorgen utøve regelverket likt for alle.

Se mer informasjon om arrangementet på Facebook her

Se mer informasjon om arrangementet på Arendalsuka.no


Barndomsbelastninger - Igjen, igjen og igjen

Hvis du ble utsatt for vold eller overgrep som barn, bærer du en risiko for å bli offer senere i livet. Mindre kjent, men like viktig, er risikoen du også bærer for kroppslige plager i voksen alder. Begge deler påvirker livskvaliteten din. Hvorfor snakker vi ikke mer om det? Vi inviterer til samtale om en samtale vi ikke tar.

Hvordan møter helsevesenet denne utfordringen? Håndterer vi denne sårbarheten på andre områder - så lenge det er somatisk? Og hva sier de det gjelder selv?

Vi ser frem til en samtale om – og hvordan - vi kan møte utfordringen. Vi tar oss tid til å reflektere rundt hva stopper oss fra å fortelle om et fenomen som vi ikke vet alt om - men som vi vet nok om til å snakke høyt om det.


Se mer informasjon om arrangementet på Facebook her

Se mer informasjon om arrangementet på Arendalsuka.no