Ap-Jonas på besøk: – Det er sjel her!

Mandag kom Ap-leder Jonas Gahr Støre til Stine Sofie Senteret i Grimstad. I følge ham selv gjorde besøket inntrykk – og for senteret og stiftelsen var besøket viktig.

Susanne Bergstøl

– Vi har lenge ønsket oss besøk fra ledelsen i Ap. Det er viktig å ha et godt forhold til alle politiske partier. Den støtten og engasjementet vi så hos Gahr Støre i dag, betyr mye, forteller Ada Sofie Austegard.

Gjorde inntrykk

Gahr Støre fikk omvisning både på innsiden og utsiden av Stine Sofie Senteret på mandag. Han møtte ansatte og deltakere.

– Dette er noe jeg gledet meg til, og det gjør veldig inntrykk på meg. Fordi det er sjel her, sa en tydelig imponert Gahr Støre etter besøket.

Ap-lederen har hytte på Sørlandet, og har lenge hatt planer om et besøk.

– Jeg er en av de mange som husker opprinnelsen til dette senteret. Det forferdelige som skjedde. Det å møte et menneske som tar den katastrofen og vender den til den kraften du er her for alle, det gjør veldig inntrykk på meg, sier han til Ada Sofie etter omvisningen.

Støtte til senteret

Driften av Stine Sofie Senteret er finansiert ved en bevilgning over statsbudsjettet. Et av spørsmålene Gahr Støre fikk etter omvisningen, var om støtten ville fortsette dersom Ap tar over regjeringskontorene om to år. Svaret var tydelig:

– Dette er et initiativ vi støtter. Alle sånne initiativ må testes opp mot om de leverer, akkurat slik dere selv sier. Og om vi kan se skattebetalerne i øynene. Og det mener jeg at vi kan her, etter alt jeg har sett.

Viktig besøk

– Jeg sier HEIA DERE, og jeg skal snakke med mine kollegaer som jobber med det store feltet som dette er. Og jeg kommer gjerne tilbake, avslutter Ap-lederen.

Ada Sofie Austegard var fornøyd med både besøket og svarene hun fikk.

– Det var så kult å ha besøk av Jonas i dag, og vi setter utrolig stor pris på at han kom. Det var viktig for oss!


Gahr Støre hilser på Kristin Stokke, daglig leder på Stine Sofie Senteret.